ספר זה מהווה סיומה של דרך ארוכה, דרך שהתחלתי לפני כעשרים שנה, עת התחלתי לחקור תופעות של פגיעה בתוך המשפחה. בראשית הדרך עברתי מסלול של מחקר וכתיבה אודות פגיעה מינית במשפחה, על ידי מי שאמונים על שלומם ונפשם של הילדים והקרובים להם ביותר. במרוצת השנים כתבתי רבות בתחום עבירות מין, הטרדות מיניות ואלימות מינית על גווניה השונים וביקשתי למצוא דרכים משפטיות שונות להגנה על נשים, קטינים וחסרי ישע בתוך המשפחה.
התכנים הקשים שנחשפתי אליהם בעת כתיבת
ספרי הראשון "גילוי עריות" היו מטלטלים וקשים מנשוא, ברם אלה לא עצרו אותי, אלה רק דרבנו אותי להמשיך ולחקור ולחפש אחר פתרונות שונים למצבי דחק וקושי בתוך המשפחה. בחנתי כיצד להגן על נשים וילדים חסרי ישע, אשר נפגעים בתוך ביתם ועל ידי בני משפחה ומהר מאד מצאתי עצמי חוקרת במרץ רב סוגיה חדשה שקיבלה מעמד מפוקפק של תופעה –"רצח ילדים בידי הורים". בשעה שהבנתי, כי אין מדובר במקרים בודדים של מעשי רצח של ילדים על ידי הוריהם או במקרי קיצון חריגים, אלא בתופעה של ממש שיש לה ביטוי, מניעים, הסברים, הגדרות בינלאומיות וסטטיסטיקה מבהילה הייתי כבר בעיצומו של מחקר מקיף אודות עבירות המתה (רצח והריגה) בתוך המשפחה.
לתדהמתי גיליתי שעולם המשפט הישראלי נמנע מבחינת התופעה ונמנע מכתיבת ביקורת והצעת פתרונות משפטיים רבים, בדומה למה שהיה בשלבים מוקדמים של הדיון בנושא עבירות המין במשפחה. העדר ההתעסקות בנושאים קשים אלה נובע מסיבות שונות, חלקן קשורות לרצון הטבעי של האדם שלא לעסוק בכואב, בטראומתי ובמטלטל, חלקן קשורות לנרטיב הישראלי המציג את החברה הישראלית כחברה שאוהבת ילדים, חברה משפחתית שמוקיעה פגיעות בילדים ובחסרי ישע בתוך המשפחה ומסרבת לקבל את המקרים אשר צפים ועולים מדי פעם למודעות ציבורית כתופעה נרחבת המחייבת טיפול מעמיק ושורשי.
מחקרי בשנים האחרונות על רבדיו השונים העלה מודעות לתופעות הקשות ביותר שיש בחברה הישראלית ובחברה המערבית בכללותה, והרים קול צעקה גדול בשמן של נשים ובשמם של ילדים רבים הנפגעים בתוך ביתם ונמצאים יום יום שעה שעה ב- Unsafe Home.
ספרי זה, אשר פורסם היום עורך דיון מקיף ומעמיק על רקע שנים רבות של עבודת מחקר ופרקטיקה בתחום הגנה על ילדים ונשים ומציג את הסכנות המצויות בתוך ביתו של אדם ובעיקר בהיותו קטין וחסר ישע, סכנות מסוגים שונים כגון; התעללות פיזית, מילולית, כלכלית, מינית ועוד.
את כתיבת הספר סיימתי עת פרצה לעולם בעוצמה רבה מגפת הקורונה. מגיפה אשר סגרה נשים, ילדים, בני נוער רבים בביתם ימים ארוכים, שבועות ואף חודשים בארץ וברחבי העולם. לפתע הדיון הפך להיות דיון בינלאומי, חוצה גבולות, מדינות, שפות. כולנו ברחבי הגלובוס נמצאים באותו מצב. סגרים מוטלים בכל מדינות העולם ודלת גדולה מוגפת בפני ילדים, נשים וחסרי ישע.
מציאות אובייקטיבית זו העלתה ביתר שאת את חשיבות ההגנה על חסרי הישע בביתם בתוך המשפחה בארץ ובעולם.
בספר זה אני מבקשת להציג את הפתרונות המשפטיים הראויים והנדרשים לחברה הישראלית בימי שיגרה ובמיוחד בימי קורונה עת מצבי לחץ ודחק בריאותיים, כלכליים, חברתיים ומשפחתיים מנהלים את שגרת יומנו.
ספר זה מהווה עוד חוליה בשרשרת מאמצי להעלות מודעות לתופעות פסולות, קשות ובעלות השלכות ארוכות טווח על ילדים ובני נוער ויכול לשמש כלי עזר לגורמי מקצוע רבים; פסיכולוגים, עורכי דין, קרימינולוגים, עובדים סוציאליים, אנשי חוק ומשפט ועוד.
זהו צעד קטן נוסף. לפנינו עוד עבודה מאתגרת ומרובה של הגנה על דור העתיד ושמירה על בריאות נפשו וגופו, ראשית ולפני הכל בתוך ביתו ובקרב בני משפחתו.
לפרטים נוספים על הספר – לחצו כאן >>