נטישת ילדים

בשבת האחרונה בשעות הצהריים נמצא עובר בן 12 שבועות, ללא רוח חיים, בפח אשפה, בשטח בית החולים אסף הרופא. בדיקות העלו כי מדובר בעובר שנולד בשבוע ה-12 להריון ושקל כ-14 גרם בלבד. משטרת ישראל פתחה בחקירה, הכוללת סקירה של סרטוני מצלמות האבטחה וחיפוש אחר אם העובר.

בארצות הברית, בעקבות עלייה מגמתית ומדאיגה במספרם של מקרי הנטישה והרצח של ילדים סמוך למועד לידתם ובחודשים הסמוכים לאחר הלידה, מדינות דאגו לחוקק ולהפעיל חקיקה ספציפית כדי לתת מענה יעיל יותר לתופעה של נטישת היילודים או לחלופין – רציחתם.

ב-1999 הייתה טקסס המדינה הראשונה שחוקקה את חוק "חוף מבטחים" המעודד אמהות במשבר למסור את יילודיהן בצורה בטוחה ומסודרת לרשויות החוק על מנת שאלו ידאגו לטיפול בהם עד השמתם בבית חדש וקבוע. אמהות אלה לא עומדות לדין ולא נענשות בגין מסירת ילדיהן לרשויות.

הפתרון הזה מבקש למנוע מצבים של נטישת ילדים, רציחתם או פגיעה אחרת בהם על ידי הוריהם המצויים במצבי דחק ולחץ.

כיום מעוגנים חוקי חוף מבטחים בכל 50 המדינות בארצות הברית. באופן כללי, חוקי חוף מבטחים מאפשרים להורה או שלוחו להישאר אנונימיים וחסינים מתביעה משפטית בגין נטישה או הזנחה בתמורה להשארת היילוד באחד המקומות המיועדים לכך על פי חוק.

בניגוד לארצות הברית, בישראל לא קיימת חקיקת חוף מבטחים.

בספרי החדש "רצח ילדים בידי הוריהם" העומד לראות אור בשבועות הקרובים, נסקרת חקיקת חוף מבטחים בהרחבה ואף מוצע בסיס לחקיקה דומה בישראל.

בימים אלו עם חדשות מצערות וכואבות מעין אלה, ניתן רק לקוות שחקיקה דומה תהווה מקור מציל חיים ותפחית ולו במעט את הישנות תופעת רצח הילדים.

אל תהסס לפנות אלינו

מוזמנים ליצור איתנו קשר בטלפון:

או להשאיר פרטים ונחזור בהקדם:

מאמרים נוספים

phone icon