פגיעה מינית: זכויות ומידע לנפגע/ת

במהלך הקריירה שלי כעורכת דין, נחשפתי לסיפורים רבים ומטלטלים של נפגעות ונפגעי תקיפה מינית. המפגש עם הכאב והטראומה שחוו לימד אותי עד כמה חשובים ההכרה, התמיכה והליווי המשפטי והרגשי עבורם. לכן, בחרתי להקדיש את המומחיות והניסיון שצברתי כדי לסייע לנפגעים ולהעניק להם ייצוג מסור ואמפתי. אני רואה בזה שליחות ומקווה שהמידע שאתן כאן יעודד נפגעות ונפגעים נוספים לצאת מהשתיקה ולפנות לעזרה.

התמודדות עם פגיעה מינית

התמודדות עם אירוע הפגיעה פגיעה מינית היא חוויה קשה ומטלטלת שעלולה להשפיע על הנפגע/ת לאורך זמן. חשוב לזכור שזו אף פעם לא אשמת הנפגע/ת, והאחריות היא כולה על הפוגע. אם חווית פגיעה מינית, אל תישאר/י לבד – פנה/י לעזרה, בין אם למשפחה וחברים קרובים, לקו סיוע או לגורמים מקצועיים כמו פסיכולוג או עו"ד. יש להתייחס ברצינות לכל מקרה של פגיעה מינית ולדווח עליו לרשויות.

מידע בנוגע לתלונה על תקיפה מינית

מהן ההשלכות ומה לעשות במידה ונפגעת תקיפה מינית היא עבירה חמורה שכוללת כל מגע מיני ללא הסכמה – החל מנגיעות מיניות ועד אונס. ההשלכות הנפשיות יכולות להיות קשות וארוכות טווח. במקרה של תקיפה מינית, מומלץ לפנות לטיפול נפשי שיסייע בהתמודדות. במישור המשפטי, יש לגשת להגיש תלונה במשטרה בהקדם, תוך שמירת הראיות במידת האפשר. יש אפשרות לפנות לארגוני סיוע שילוו את התהליך. ייצוג משפטי הולם חשוב מאוד.

פגיעה מינית בילדים

ייצוג משפטי מקצועי ואנושי כשילד/ה נפגע/ת מינית זהו מצב מורכב וטראומטי מאוד. ראשית יש לדווח לרשויות הרווחה והחוק ולדאוג לביטחון הילד/ה. בנוסף, דרוש ייצוג משפטי רגיש ומיומן שינחה את המשפחה וידאג לאינטרסים של הילד/ה. התהליך עלול להיות ממושך ומייגע אך חשוב לא לוותר. טיפול רגשי מקצועי לילד/ה חיוני להתמודדות עם הטראומה ולצמצום הנזקים לטווח הארוך.

התמודדות עם פגיעה מינית במשפחה 

פגיעה מינית בתוך המשפחה היא מצב שמערב היבטים משפחתיים ורגשיים מורכבים. יש להתייחס אליה תמיד באופן חמור, לדווח לרשויות החוק ולהגן על הנפגע/ת. המערכת המשפחתית כולה עלולה להיות מושפעת ותצטרך סיוע וליווי לאורך התהליך המשפטי והטיפולי. דרוש ייעוץ משפטי שיבין את ההיבטים הרגישים, ייתן מענה הולם ויגן על זכויות וצרכי הנפגע/ת.

פגיעה מינית בצבא 

בצבא יש נהלים ספציפיים לטיפול במקרים של פגיעה מינית, אך מהותית הם דומים למקרים אזרחיים. יש לדווח לגורמים הרלוונטיים בצבא, ובמקרה הצורך גם למשטרה האזרחית. הנפגע/ת זכאי/ת לסיוע ותמיכה מהצבא לאורך התהליך, כולל ליווי וסיוע משפטי, רפואי ונפשי. ישנם גם ארגוני סיוע אזרחיים המתמחים במקרים של פגיעה מינית בצבא, שיכולים לספק תמיכה והכוונה נוספים.

פלייר דיגיטלי- פרופ' לימור עציוני2

פנייה לסיוע

אם את/ה או מישהו/י שאת/ה מכיר/ה חווה פגיעה מינית, אל תישארו לבד. יש להתגבר על הבושה והחשש, ולפנות לעזרה – בין אם לחברים ומשפחה, לקווי סיוע ייעודיים או לגורמים מקצועיים כמו עו"ד פלילי ופסיכולוגים. ככל שתפעלו מהר יותר, כך ניתן יהיה להגן טוב יותר על הנפגע/ת, לקדם את ההליך המשפטי ולהתחיל בהחלמה הרגשית. גם אם הפגיעה התרחשה לפני זמן רב, אף פעם לא מאוחר לפנות לעזרה ולהתמודד עם הכאב והטראומה. בפנייה לסיוע אין בושה, אלא אומץ וכוח. אתם לא לבד.

אל תהסס לפנות אלינו

מוזמנים ליצור איתנו קשר בטלפון:

או להשאיר פרטים ונחזור בהקדם:

מאמרים נוספים

phone icon