עו"ד פרופ' לימור עציוני הינה מומחית בייצוג בני נוער בתיקי עבירות אלימות בכל שלבי ההליך הפלילי, בבתי המשפט השונים בארץ ובכל הערכאות.
השכלתה ומומחיותה האקדמית והמעשית במשפט פלילי מבטיחים ללקוחותיה ייצוג איכותי המגדיל את סיכויי ההצלחה בתנאי התיק המורכבים. ניסיוננו בייצוג נוער כולל טיפול בעבירות פליליות מתחומים שונים כמו סמים, מין, אלימות, תנועה.
שיעורי האלימות בקרב ילדים גבוהים במיוחד בגיל ההתבגרות והנוער הישראלי חשוף בחיי היומיום לרמה גבוהה יחסית של הטרדות, אלימות ובריונות. תופעות אלה ניכרות בבתי הספר, במקומות הבילוי, במגרשי הספורט וגם במקומות ציבוריים, שבהם בני נוער מתגודדים. תופעת התקיפות האלימות המבוצעות בידי בני נוער גדלה רבות בשנים האחרונות ומחייבת מענה משפטי של עורך דין המתמחה בדין הפלילי ביחס לנוער.
ילדך ביצע או נחשד כמבצע עבירה של אלימות / תקיפה – מה עכשיו ?
קשת עבירות האלימות הינה מגוונת ומתייחסים אליה בהתחשב בנסיבות המקרה, בדרגת החומרה הנוגעת לנסיבות ובהתחשב בתוצאה. הכלל הוא: ככל שמבצעי העבירה רבים יותר, הקורבנות חלשים יותר והתוצאות חמורות יותר, כך תחשב העבירה חמורה יותר. ובהתאמה גם העונש יהיה כבד יותר במקרה של הרשעה.
מרחב התמרון המשפטי הנתון לעורך הדין המייצג את החשוד או הנאשם הינו תוצאה של יכולת עורך הדין המייצג.
גורם נוסף שבו תלוי מרחב התמרון המשפטי הינו מועד קבלת הייצוג אשר עדיף שיהיה מוקדם ככל האפשר. שיתוף פעולה מצד החשוד/ הנאשם ונסיבות המקרה הינם אף הם קריטיים להשגת תוצאות טובות יותר בהליך המשפטי.
מהי תקיפה?
לפי חוק העונשין מדובר בהפעלת כוח במישרין או בעקיפין על אדם אחר, בלא הסכמה או בהסכמה שהושגה בתרמית. הגדרת הפעלת כוח על אדם אחר כוללת: הכאה; חבטה; תפיסה; דחיפה; חשיפה לקרינת חום; חשיפה לקרינת אור; חשיפה לזרם חשמלי; חשיפה לגזים; חשיפה לריח, או לכל דבר או חומר אחר, אם הדבר היה כרוך במידה שיש בה בכדי לגרום לנזק או לאי נוחות לאחר.
ההבדלים שבין תקיפה ללא חבלה/ תקיפה הגורמת חבלה ממשית/ תקיפה בנסיבות מחמירות:
תקיפה ללא חבלה הינה תקיפת אדם אחר שהעונש עליה הוא עד שנתיים מאסר.
תקיפה הגורמת חבלה ממשית הינה תקיפה הגורמת פציעה או שטף דם לאדם אחר והוא נזקק לטיפול רפואי. העונש על תקיפה הגורמת לחבלה ממשית הוא עד שלוש שנים מאסר (מוגדר גם כתקיפה בדרגה בינונית).
תקיפה בנסיבות מחמירות מוגדרת גם כתקיפת סתם הגורמת חבלה של ממש. נסיבות מחמירות מתקיימות גם כששניים או יותר חברו יחד לביצוע מעשה התקיפה. העונש על תקיפה בנסיבות מחמירות הוא כפל העונש הקבוע לעבירה. תקיפה בנסיבות מחמירות מתקיימת גם כאשר התקיפה מתבצעת כנגד בן משפחה (הורים, אחים, ילדים) או בן זוג. תקיפה בנסיבות מחמירות מתייחסת גם לאלימות במשפחה (אלמ"ב), אלימות כנגד זקנים, אלימות כנגד קטינים, אלימות כנגד חסרי ישע, אלימות כנגד עובדי ציבור, אלימות כנגד
שוטרים – כל אלו נחשבים כתקיפה בנסיבות מחמירות.